Çalınan 2 Picasso tablosu bulundu

picasso_maya_bebek.jpgDünyanın önde gelen çağdaş ressamlarından İspanyol Pablo Picasso’nun, şubat ayında torununun evinden çalınan 2 tablosu ve 1 desen çalışması bulundu.
 
Picasso’nun torunu Diana Widmaier-Picasso’nun avukatı Olivier Baratelli, polisin, çalınan yaklaşık 60 milyon değerindeki ”Maya ve Bebek” (1938) ve ”Jacqueline’nin Portresi” (1961) adlı tablolar ile ressama ait 1 desen çalışmasını bulduğunu ve eserlerin iyi durumda olduğunu söyledi. Tablolar ve desen çalışması, Picasso’nun sanat tarihçisi torunu Widmaier-Picasso’nun Paris’teki evinden 26 Şubat gecesi çalınmıştı. ”Maya ve Bebek” Picasso’nun kızı ve Widmaier-Picasso’nun annesi Maya’nın çocukluk dönemini anlatıyor, ”Jacqueline’nin Portresi” ise Picasso’nun ikinci eşine ait.

Olayla ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin daha önce de sanat eserleri hırsızlığına karıştıkları bildiriliyor.

Zanlıların tabloları satmaya çalışacağı duyumlarına rağmen, uzmanlar bu tablolar dünyaca ünlü olduklarından, kolayca alıcı bulup el değiştirmesinin mümkün olmayacağını savunuyorlar. Picasso’nun torunun avukatı, eserlerin aileye iade edileceğini söyledi.

Yaşamının büyük bölümünü Fransa’da geçiren İspanyol ressamın eserleri, dünyanın en kıymetli sanat yapıtları arasında yer alıyor. Picasso, bu nedenle daha önce pek çok kez hırsızların hedefi.

0 Yanıt to “Çalınan 2 Picasso tablosu bulundu”



  1. Yorum Yapın

Yorum bırakın




Blog içi arama

Blogumuzun tüm içeriğini aşağıdaki arama çubuğunu kullanarak inceleyebilirsiniz.

Bienal {Özel}

bienal_logo_yan.jpg

Sayaç

  • 130.937 . Kişisiniz

Arşiv –