10. Uluslararası İstanbul Bienali Öğrenci ve Çocuk Projeleri

Koç Holding Desteğiyle Üniversite Öğrencileri Bienali Geziyor

Üniversite öğrencileri öğrenci kimliklerini göstererek Bienal mekânlarını ücretsiz gezebilecekler.

Katılım için, AKM ve Antrepo binalarında bulunan “Koç Holding Desteğiyle Üniversite Öğrencileri Bienali Geziyor” projesi standlarına gelen öğrencilerin üniversite öğrenci kimliklerini yeterli olacaktır.

Koç Holding Desteğiyle Çocuklar Bienal ile Tanışıyor
Pace Çocuk Sanat Merkezi ile birlikte geliştirilen bu proje ile çocukların müze/galeri kültürünü geliştirmek, çağdaş sanata olan ilgilerini artırmak , onları bazı temel sanat terimleri ve kavramları ile tanıştırmak ve sanatı keşfetmelerine olanak tanımak hedefleniyor. Çocuklar sanatı keşfetmekle kalmıyor, gördükleri yapıtlardan esinlenerek atölyede kendi çalışmalarını yaratma fırsatını yakalıyorlar.

Programın İçeriği
Programa katılan çocuklar 6-7, 8-11 ve 12-14 olmak üzere 3 yaş grubuna ayrılıyor. Yaklaşık iki saat süren her grup çalışması 4 aşamadan oluşuyor.

Tanışalım-Tanıyalım-Hazırlanalım: Sanatçı eğitmen ve ekibi çocuklarla tanışıyor, çocuklar bienal hakkında bilgi ediniyor ve eğlenceli bir mini ön hazırlık yapıyorlar.

Gez-Gör-Keşfet: Çocuklar, sanatçı eğitmen ve ekibinin Bienal sergisinden seçtiği yapıtlar üzerinde konuşarak beraberce çalışmaları keşfediyor.

Haydi Biz de Yapalım-Yaratalım: Antrepo No.3’te hazırlanan atölyede, çocuklar keşfettiklerinden esinlenerek özgürce yaratma şansını yakalıyorlar. Seçilen sanat aktiviteleri üç değişik yaş grubuna uygun olacak şekilde farklılık gösteriyor.

Bienal Albümü: Eğitim programına katılan her çocuk, Bienal’e yönelik duygu, düşünce ve deneyimlerini mini bir resim/amblem/simge olarak gerçekleştiriyor. “Koç holding desteği ile çocuklar Bienal ile tanışıyor” programına katılacak çocuklardan kendi portre fotoğraflarını (vesikalık gibi) getirmelerini rica ediyoruz.

Eğitim Programının Dili
Eğitim programı İngilizce ve Türkçe olarak uygulanacaktır.

Eğitim Atölyesi
Eğitim atölyesi 3 numaralı Antrepo’da konumlandırılacaktır.

Tarihler
Eğitim programı, 9 Eylül’den Bienal sonuna kadar; 1-7 Ekim tarihleri arasında haftada 6 gün, diğer haftalar ise haftada 2 gün olmak üzere, günde 2 grup olarak uygulanacaktır.

1. Grup 2. Grup
Cuma 10.00-12.00 12.30-14.30
Pazar 12.30-14.30 15.00-17.00

Katılım
Gruplar maksimum 20 kişiden oluşacağı için rezervasyon önceliği gözetilecektir.

Rezervasyon
Betül Akman 0 212 334 07 93 (hafta içi 9.30-17.30).

Daha fazla bilgi için:
[http://www.iksv.org/bienal10/detail.asp?cid=23&ac=ogrenci_projesi]

0 Yanıt to “10. Uluslararası İstanbul Bienali Öğrenci ve Çocuk Projeleri”



  1. Yorum Yapın

Yorum bırakın




Blog içi arama

Blogumuzun tüm içeriğini aşağıdaki arama çubuğunu kullanarak inceleyebilirsiniz.

Bienal {Özel}

bienal_logo_yan.jpg

Sayaç

  • 130.937 . Kişisiniz

Arşiv –